Siirry sisältöön

Opas ja työkirjat oppimisen tueksi työpaikalla – opiskelijalle ja työpaikkaohjaajalle

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hankkeessa tuotettiin keväällä 2019 Työpaikkaohjaajan opas ja kolme opiskelijan harjoittelua tukevaa työkirjaa. Materiaalit ovat maksutta ladattavissa tältä sivulta ja hyödynnettävissä työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukena.


Opas ohjaajalle

Mitä tarkoittavat dialogitaidot ja miten niitä voi kehittää? Millaisissa tilanteissa luottamuksellinen ohjaussuhde rakentuu? Mistä aineksista on tehty kunnioittava ja reflektiivinen kohtaaminen? Mitkä ovat ohjauskeskustelun välineet?

Lataa Työpaikaohjaajan opas täältä!

 


Työkirja ohjaajalle

Mitä tietoja ja taitoja harjoittelussa tarvitaan? Missä tehtävässä opiskelija on onnistunut? Millä tavalla voin jäsentää ja sanallistaa opiskelijan kielitaitoa? Miten olen onnistunut ohjaajana?

Lataa Ohjauksen työkirja täältä!

 

 

Työkirja opiskelijalle

Mitä oppimiani tietoja tarvitsen työharjoittelussa? Mitkä ovat työharjoitteluni oppistavoitteet? Missä tehtävissä haluan kehittyä? Miksi onnistuin jossakin tehtävässä hyvin? Mitkä ovat asiakastyön tavoitteet? Mitä sanoja ja käsitteitä opin tänään? Ymmärränkö asiakkaan puhetta? Miten suomen kirjoittaminen sujuu? Työkirja sopii hyvin AMK-opintojen harjoitteluihin.

Lataa Opiskelijan työkirja täältä!

 

 


Työkirja työssä oppivalle

Mitä työtehtäviä tein tänään? Mikä on ollut työssä vaikeinta? Mitä haluaisin oppia? Millä mielellä olen harjoittelussa? Miten kirjoittaminen sujuu? Ymmärtääkö asiakas puhettani (miksi ymmärtää/ miksi ei)? Työkirja sopii esimerkiksi ammatilliseen koulutuksen työssäoppimisen harjoitteluun.

Lataa Työssä oppivan työkirja täältä!