Siirry sisältöön

Videot rohkaisevat hakemaan ammattikorkeakouluun

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hanke on tuottanut kaksi videota, joissa Anastasia Helal ja Kristiina Valo kertovat omasta opiskelupolustaan ja kannustavat muita maahanmuuttajia hakemaan ammattikorkeakouluopintoihin.

Molemmat haastateltavat ovat opiskelleet Suomen Diakoniaopistossa lähihoitajiksi ja opiskelevat nyt sairaanhoitajiksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Molemmat ovat olleet mukana hankkeen toiminnassa. Videot kuvattiin tammikuussa Suomen Diakoniaopistossa.

Tutustu Anastasian tarinaan ja Kristiinan kokemuksiin!

”Suunnitelmallisuus vie eteenpäin päivä kerrallaan ja aina se ajatus, että en anna periksi, vaikka tulee vaikeita hetkiä. Kaikissa on potentiaalia päästä eteenpäin. Pitää uskoa itseensä.”  -Kristiina Valo-

Erillishaku maahanmuuttajataustaisille Diakonia-ammattikorkeakouluun on 20.3.–3.4.2019 (klo 15). Lue lisätietoja erillishausta!

 

Yli 70 opiskelijaa on saanut tukea

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hanke käynnistyi kesällä 2017 ja vuoden 2018 loppuun mennessä hankkeessa on opiskellut 71 opiskelijaa. Hankkeessa pyritään parantamaan maahanmuuttajien valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin.

Tarjolla on yksittäisiä avoimen ammattikorkeakoulun kursseja. Lisäksi opiskellaan suomea, tietotekniikkaa ja matematiikkaa. Opintoja tuetaan myös mentoroinnin avulla ja ohjataan tuettuun työharjoitteluun. Lisäksi hankkeessa tehdään työpaikkaohjaajille materiaaleja.

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hanke on Diakonia-ammattikorkeakoulun, Suomen Diakoniaopiston ja Stadin Osaamiskeskuksen yhteishanke. Hankkeen rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto. Hankkeessa tuetaan maahanmuuttajataustaisten toisen asteen opiskelijoiden siirtymää ammattikorkeakouluopintoihin.