Siirry sisältöön

Vireä hankesyksy käynnissä

Maahanmuuttajan korkeakoulutukseen ja työelämään -hankkeen toinen syksy on päässyt hyvin käyntiin. Opiskelijaryhmiä on käynnissä, erillishaku on juuri päättynyt ja hankkeesta on saatu sanaa mukavasti eteenpäin kohderyhmälle. 

Opiskelijarekrytointia on tehty kevään ja kesän aikana Stadin osaamiskeskuksessa ja Suomen Diakoniaopistossa. Hanke on ilahduttavasti tavoittanut erilaisia maahanmuuttajia, sillä kiinnostuneita on ollut paljon ja myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Tieto hankkeesta on levinnyt myös epävirallisia kanavia pitkin.

Hankkeen piirissä opiskelee syksyllä 2018 yhteensä 30 opiskelijaa, joista 23 on uusia opiskelijoita.  Ehkä merkittävimpänä muutoksena aikaisempiin ryhmiin verrattuna on se, että useiden opiskelijoiden pohjakoulutus on toisen asteen ammatillinen tutkinto tai ulkomailla suoritettu ammatillinen tai korkea-asteen tutkinto.

Opetustarjonta on samantyyppinen kuin aikaisemminkin  eli sosiaali- ja terveysalan opinnoissa on tarjolla 2 kurssia kummassakin. Hankkeen koulutustarjontaan voi tutustua tarkemmin Minun polkuni -osiossa.

Olemme pienen jännityksen vallassa arvuutelleet erillishaun hakijoiden määrää. Erillishaku on juuri päättynyt: hakijoita on yhteensä 151, joista 92 on hakenut sosionomikoulutukseen ja 59 sairaanhoitajakoulutukseen. Haussa pystyi hakemaan sekä maahanmuuttajat että romanit. Valintojen tulokset julkaistaan 29.11.2018 mennessä. Jokainen erillishaussa hakenut saa tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta sähköpostitse.